Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 452 Kb

str. 311-314

preuzimanja: 486

citiraj


Sažetak

U radu je istraživana bakteriološka kvaliteta uzoraka sirovog mlijeka uzetih u domaćinstvima i na sabirnim mjestima. Rezultati ukazuju na veliku varijabilnost uzoraka mlijeka. Razlozi za takvo stanje su mikroklimatske prilike i manipulacija mlijekom, kao i uvjeti držanja stoke i stočna hrana. U proizvodnji mlijeka potrebno je posvetiti izuzetnu pažnju bakteriološkoj kvaliteti.

Ključne riječi

bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka; ukupan broj kolonija mikroorganizama

Hrčak ID:

96726

URI

https://hrcak.srce.hr/96726

Datum izdavanja:

1.12.1990.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 999 *