Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Sastav, osobine i organoleptička kvaliteta slanog kiselog mlijeka

D. Lazarevska ; Zavod za stočarstvo SR Makedonije, Zemljodelsko-šumarski fakultet, Skopje
Tihomir Čizbanovski
Natalija Kapac-Parkačeva


Puni tekst: hrvatski pdf 825 Kb

str. 58-64

preuzimanja: 675

citiraj


Sažetak

Slano kiselo mlijeko je autohtoni proizvod koji se u prošlosti najviše proizvodio u zapadnom dijelu Makedonije, u podnožju planina Bistre i Šare. To je proizvod pečalbarskih sela čija se tehnologija uskoro proširila i na druge krajeve, prije svega na zapadni i južni dio Makedonije.

Ključne riječi

kiselo mlijeko; sastav, osobine i organoleptička kvaliteta

Hrčak ID:

96780

URI

https://hrcak.srce.hr/96780

Datum izdavanja:

2.3.1975.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.603 *