Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mogućnost iskorištavanja mlijeka na brdsko-planinskom području Hercegovine

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac
N. Medan


Puni tekst: hrvatski pdf 844 Kb

str. 67-72

preuzimanja: 574

citiraj


Sažetak

Autori opisuju proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda na brdsko-planinskom području Hercegovine. Danas postoji na tom području samo jednu suvremena mljekara u Mostaru, dok se lokalno vrši prerada u različite kvalitetne mliječne proizvode, kao što su kajmak, vareni sir iz mješine, suhi sir, presukača, bijeli sir. Uz organizirani otkup mogla bi se još više razviti prerada u autohtone proizvode koji svojom kvalitetom mogu zadovoljiti suvremeno tržište.

Ključne riječi

mlijeko; proizvodnja; brdsko-planinsko područje Hercegovine

Hrčak ID:

97002

URI

https://hrcak.srce.hr/97002

Datum izdavanja:

4.3.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.359 *