Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mikotoksini - autohtoni izvori inhibicije fermentacije u mlijeku

Branka Bačić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Ranko Jović
Milka Borota
Svetislav Milin


Puni tekst: hrvatski pdf 577 Kb

str. 6-9

preuzimanja: 471

citiraj


Sažetak

Pojava da bakterijske kulture katkada ne mogu da fermentiraju mlijeko u željenom pravcu jedan je od problema u proizvodnji mliječnih proizvoda. Ako otklonimo sve uzroke koji su vezani za kvalitetu i životnu aktivnost kulture, isključimo mogućnost postojanja bakteriofaga u proizvodnom procesu, onda ostaje mlijeko kao izvor inhibitornih faktora.

Ključne riječi

mlijeko; mikotoksini; autohtoni izvori inhibicije fermentacije

Hrčak ID:

97145

URI

https://hrcak.srce.hr/97145

Datum izdavanja:

3.1.1974.

Posjeta: 1.022 *