Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 14.12.2020.
  • Objavljen na Hrčku: 14.12.2020.

Sadržaj

Puni tekst

Genetski polimorfizam i utjecaj na proizvodnju mlijeka CSN2 gena u konvencionalnim i lokalnim pasminama goveda u Hrvatskoj (str. 3-12)

Ante Ivanković, Mateja Pećina, Jelena Ramljak, Vedat Pašić
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj pogače sjemenki bundeve i ekstrudiranog lana u obrocima na hematološko-biokemijske pokazatelje u krvi i na kvalitetu mlijeka alpske koze tijekom rane laktacije (str. 13-24)

Željka Klir Šalavardić, Josip Novoselec, Joaquín Miguel Castro-Montoya, Marcela Šperanda, Mislav Đidara, Joachim Molkentin, Boro Mioč, Uta Dickhoefer, Zvonko Antunović
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj biljne masti na teksturu, boju i senzorska svojstva makedonskog bijelog sira u salamuri (str. 25-34)

Erhan Sulejmani, Lavdrim Beqiri, Riste Popeski-Dimovski
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj dodatka biljnih ekstrakata na antioksidacijski potencijal, mikrobiološka i senzorska svojstva tekućeg jogurta (str. 35-48)

Oktay Tomar, Gökhan Akarca, Abdullah Çağlar, Ömer İstek, Veli Gök
Izvorni znanstveni članak


Određivanje sastava monosaharida u kefiranu primjenom HPLC metode (str. 49-59)

Çağdaş Koçak, Ebru Çubuk Demiralay, Seda Özarslan, Nilüfer Sena Aydoğdu, Tuğba Kök Taş
Izvorni znanstveni članak


Promjene u sadržaju benzojeve kiseline u kefiru od kozjeg mlijeka proizvedenom pomoću različitih kefirnih kultura (str. 60-68)

Gizem Şendoğan, Ecem Akan, Oktay Yerlikaya, Şaban Meriç, Özer Kınık
Izvorni znanstveni članak


Fizikalno-kemijska i antioksidacijska svojstva liofiliziranog devinog kolostruma i mlijeka u prahu (str. 69-78)

Olfa Oussaief, Zeineb Jrad, Mohamed Dbara, Touhami Khorchani, Halima El Hatmi
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 15.514 *