Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 09.10.2022.
  • Objavljen na Hrčku: 24.10.2022.

Sadržaj

Puni tekst

Uklanjanje slobodnih radikala, postizanje redoks ravnoteže i cijeljenje rana pomoću bioaktivnih peptida dobivenih hidrolizom kolagena iz kože bijelog glavaša (Hypophthalmichthys molitrix) potpomognutom proteinazom K (str. 281-292)

Daniela Ilie, Andreea Iosageanu, Oana Craciunescu, Ana-Maria Seciu-Grama, Catalina Sanda, Florin Oancea
Izvorni znanstveni članak


Formulacije s limunovim sokom moduliraju dostupnost fitokemikalija špinata u in vitro modelu probave (str. 293-307)

Valerija Vujčić Bok, Ivana Šola, Gordana Rusak
Izvorni znanstveni članak


Kratki pregled metoda mikroinkapsulacije biljnih ulja: principi, stabilnost i primjena (str. 308-320)

Luana Carvalho da Silva, Rachel Menezes Castelo, Huai N. Cheng, Atanu Biswas, Roselayne Ferro Furtado, Carlucio Roberto Alves
Pregledni rad


Povećanje stabilnosti i antioksidacijske aktivnosti antocijana iz ploda duda aciliranjem s jantarnom kiselinom (str. 321-329)

Bei Zhang, Xizhi Jiang, Gaiqun Huang, Xiangdong Xin, Thomas Attaribo, Yueyue Zhang, Ning Zhang, Zhongzheng Gui
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj vrste na kakvoću komercijalnih fileta puževa (str. 330-337)

Efkarpia Kougiagka, Chrysoula Apostologamvrou, Persephoni Giannouli, Marianthi Hatziioannou
Prethodno priopćenje


Uzgoj bakterije Methylobacterium organophilum u metanolu za istodobnu proizvodnju proteina i korisnih metabolita (str. 338-349)

Ana Cristina Pantoja Simões, Rodrigo Pimentel Fernandes, Maysa Silva Barreto, Gabriela Bouça Marques da Costa, Mateus Gomes de Godoy, Denise Maria Guimarães Freire, Nei Pereira
Izvorni znanstveni članak


Funkcionalne i antioksidacijske značajke novog nanokompozitnog filma od topljivih prehrambenih vlakana i škroba bambara graha (Vigna subterranea (L.) Verdc) (str. 361-374)

Yvonne Maphosa, Victoria Adaora Jideani, Daniel Imwansi Ikhu-Omoregbe
Izvorni znanstveni članak


Ekstrakt dobiven iz mješavine voća noni, ananas i mango sa svojstvom koagulacije mlijeka i proizvodnje gruša s antidijabetičkim učinkom (str. 375-385)

Jaya Vejayan, Rupbansraaj Bathmanathan, Sharifah Aminah Tuan Said, Srikumar Chakravarthi, Halijah Ibrahim
Izvorni znanstveni članak


Učinak mikroinkapsulacije na kemijski sastav te antimikrobna, antioksidacijska i citotoksična svojstva eteričnog ulja limunske trave (Cymbopogon flexuosus) (str. 386-395)

Anely Maciel de Melo, Rafaela Cristina Turola Barbi, Francisco Lucas Chaves Almeida, Weysser Felipe Cândido de Souza, Atacy Maciel de Melo Cavalcante, Hugo Junior Barboza de Souza, Diego Alvarenga Botrel, Soraia Vilela Borges, Roberto Germano Costa, Max Rocha Quirino, Solange de Sousa
Prethodno priopćenje


Enzimatska obrada iskorištenih listića zelenog čaja i njihova primjena u proizvodnji čajnog peciva s velikim udjelom prehrambenih vlakana (str. 396-405)

Ngoc Doan Trang Nguyen, Thi Thuy Huong Phan, Thi Thu Tra Tran, Nu Minh Nguyet Ton, Dinh Le Tam Vo, Van Viet Man Le
Izvorni znanstveni članak


Kromatografsko profiliranje primarnih metabolita kao alat za kemotaksonomsku klasifikaciju uzoraka sjemenki bobičastog voća (str. 406-417)

Đurđa Krstić, Tomislav Tosti, Saša Đurović, Milica Fotirić Akšić, Boban Đorđević, Dušanka Milojković-Opsenica, Filip Andrić, Jelena Trifković
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 7.958 *