Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 02.10.2024.
  • Objavljen na Hrčku: 02.10.2024.

Sadržaj

Puni tekst

Procjena koncentracije srednjelančanih i dugolančanih zasićenih masnih kiselina u mlijeku različitih vrsta domaćih životinja i njihovog potencijala u prevenciji raka (str. 251-262)

Vesna Gantner, Aleksandra Ivetić, Ranko Gantner, Zvonimir Steiner, Maja Gregić, Krešimir Kuterovac, Klemen Potočnik
Izvorni znanstveni članak


Polutvrdi kozji sir koji zrije u ulju: antioksidativni potencijal i profil masnih kiselina (str. 263-275)

Stefani Levak, Luna Maslov Bandić, Katarina Sopko Stracenski, Iva Dolenčić Špehar, Samir Kalit, Ante Rako, Milna Tudor Kalit
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj metode soljenja na kemijski sastav, randman, teksturu i senzorska svojstva sira škripavca (str. 276-284)

Matea Ivaniš, Milna Tudor Kalit, Ante Rako, Darija Bendelja Ljoljić, Ivica Kos, Iva Dolenčić Špehar, Samir Kalit
Prethodno priopćenje


Utjecaj udjela mliječne masti na odabrana fizikalno-kemijska svojstva, teksturu i aromatski profil čipsa na bazi sira (str. 285-295)

Zehra Albay, Gülsüm Akçay, Gizem Taplak, Bedia Şimşek
Izvorni znanstveni članak


Izolacija i karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz tradicionalnog sira Muş Tulum (str. 296-311)

Fatih Rençber, Harun Önlü, Ahmet Ferit Atasoy
Izvorni znanstveni članak


Primjena izolata proteina pšeničnih mekinja kao suplementa u proizvodnji visoko proteinskih jogurta (str. 312-323)

Zuzana Slavíková, Igor Smatana, Pavel Diviš, Jiří Smilek, Eva Slaninová, Jaromír Pořízka
Izvorni znanstveni članak


Povezanost svojstava vimena i sastava mlijeka s infektivnim bakterijskim uzročnicima supkliničkog mastitisa u malih preživača u odnosu na njihov hematološki profil (str. 324-336)

Mena Fouad Saad, Ayah Badawi Abdel-Salam, Mahmoud Saber Abdulkader, Meray Nabil Ramsis, Ramadan Gomaa Sary, Aml Sayed Ibrahim
Izvorni znanstveni članak


Posjeta: 0 *