Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

O nekim svojstvima Makedonskog bijenog sira

Nikola Micev ; Zemjodelsko-šumarski fakultet, Skopje


Puni tekst: hrvatski pdf 615 Kb

str. 274-277

preuzimanja: 1.772

citiraj


Sažetak

Osim kačkavalja i bijelog mekog sira u SR Makedoniji dosta je raširena izrada i potrošnja makedonskog bijenog, ili tzv. žutog sira. Najprije se ovaj sir izrađivao u Pelagoniji (Mariovo), ali danas j e raširen ne samo u SR Makedoniji, nego i u nekim mjestima SR Srbije. Prije se foijeni sir izrađivao samo od ovčjeg mlijeka, a danas se izrađuje i od kravljeg ili mješavine kravljeg i ovčjeg mlijeka.

Ključne riječi

sir; Makedonski bijeni sir; svojstva; kvaliteta

Hrčak ID:

72642

URI

https://hrcak.srce.hr/72642

Datum izdavanja:

1.12.1969.

Posjeta: 2.361 *