Skoči na glavni sadržaj

Vijest

Učinak mliječnih proizvoda na zdravlje potrošača

Ljerka Gregurek orcid id orcid.org/0000-0003-4711-0971 ; Probiotik d.d., 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 789 Kb

str. 249-254

preuzimanja: 577

citiraj


Sažetak

Brojna istraživanja, ali i iskustveni podaci, pokazali su da mnogi potrošači hranom ne dobivaju dovoljne količine minerala i vitamina, ni dijetalnih vlakana također potrebnih za normalno funkcioniranje organizma. Moguće je mlijeku dodati, t.j. obogatiti ga potrebnim tvarima i tako zadovoljiti dnevne potrebe potrošača različitih kategorija funkcionalnom hranom.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; zdravlje; prebiotici; inulin; oligofruktoza

Hrčak ID:

93292

URI

https://hrcak.srce.hr/93292

Datum izdavanja:

4.9.2000.

Posjeta: 1.228 *