Pregledni rad
Uvjeti za kakvoću mlijeka i mliječnih proizvoda
Mirza Hadžiosmanovič
; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Sažetak
Uvjete za kakvoću mlijeka i mliječnih proizvoda u većini zemalja svijeta reguliraju odgovarajući propisi. Osnivaju se na standardima međunarodnih organizacija, primarno FAO/WHO (Codex Allmentarlus) ISO I IDF. Ipak, danas je opće prihvaćeno da je higijenska kakvoća osnovni kriterij ukupne tržišne valorizacije mlijeka. Veterinarska služba u tome Ima veoma važnu ulogu koja proistječe Iz značajnih javnozdravstvenih zadataka I njenog udjela u ukupnoj animalnoj proizvodnji.
Ključne riječi
kakvoća mlijeka; higijenska kakvoća mlijeka; upravljanje kakvoćom
Hrčak ID:
95060
URI
Datum izdavanja:
20.11.1995.
Posjeta: 1.473 *