Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Uvjeti za kakvoću mlijeka i mliječnih proizvoda

Mirza Hadžiosmanovič ; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 816 Kb

verzije

str. 263-268

preuzimanja: 517

citiraj


Sažetak

Uvjete za kakvoću mlijeka i mliječnih proizvoda u većini zemalja svijeta reguliraju odgovarajući propisi. Osnivaju se na standardima međunarodnih organizacija, primarno FAO/WHO (Codex Allmentarlus) ISO I IDF. Ipak, danas je opće prihvaćeno da je higijenska kakvoća osnovni kriterij ukupne tržišne valorizacije mlijeka. Veterinarska služba u tome Ima veoma važnu ulogu koja proistječe Iz značajnih javnozdravstvenih zadataka I njenog udjela u ukupnoj animalnoj proizvodnji.

Ključne riječi

kakvoća mlijeka; higijenska kakvoća mlijeka; upravljanje kakvoćom

Hrčak ID:

95060

URI

https://hrcak.srce.hr/95060

Datum izdavanja:

20.11.1995.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.108 *