Izvorni znanstveni članak
Utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na fizikalno-kemljsku i mikrobiološku kvalitetu "MILPIA"
Đ. Mišanović
; D.P. "Zdenka", V. Zdenci
N. Kezić
N. Capan
Sažetak
Svrha ovog rada bila je da se utvrdi utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na fizikalno-kemijsku i mikrobiološku kvalitetu proizvoda Milpi. Određivani su slijedeći parametri: aktivna i titracijska kiselost, elektroprovodljivost i ukupan broj mikroorganizama. Rezultati istraživanja ukazuju na velik utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na trajnost proizvoda "Milpi“ i ukupan broj mikroorganizama.
Ključne riječi
Kvaliteta proizvoda "Milpi" (sadrži 70% maslaca i 30% meda); dodavanje alkoholnog ekstrakta propolisa; promjene fizikalno-kemijske i mikrobiološke kvalitete
Hrčak ID:
95279
URI
Datum izdavanja:
17.1.1993.
Posjeta: 1.538 *