Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj kiselosti miijeka na senzorska svojstva ementalskog sira

Lj. Jakelj
Klara Pfeifer ; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 624 Kb

str. 107-110

preuzimanja: 454

citiraj


Sažetak

Istraživan je utjecaj stupnja kiselosti mlijeka na tijek izrade, zrenje i senzorska svojstva ementalskog- sira u mljekari "Mlekopromet" Ljutomer, tijekom 1990. godine. Rezultati istraživanja ukazuju na izravan utjecaj potencijalne kiselosti na kakvoću ementalskog sira, pa se prema tomu pokazatelju mlijeka može pretpostaviti koje će se kvalitetne kategorije sira proizvesti ali uz uvjet pravilno provedenog procesa proizvodnje.

Ključne riječi

sir ementalac; proizvodnja; utjecaj stupnja kiselosti mlijeka; proizvodnja; zrenje; senzorska svojstva

Hrčak ID:

95373

URI

https://hrcak.srce.hr/95373

Datum izdavanja:

10.4.1993.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.010 *