Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Određivanje količine masti u slatkom vrhnju

Tatjana Slanovec ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
A. Arsov
S. Golić
M. Ličen


Puni tekst: hrvatski pdf 547 Kb

str. 83-86

preuzimanja: 482

citiraj


Sažetak

Kontrola količine masti u slatkom vrhnju značajna je s tehnološkog stajališta za mljekarska poduzeća, a s kontrolnog, u odnosu mljekara-potrošač-inspekcija. U nastojanjima za primjenom jedinstvenih rutinskih analitičkih metoda u našoj praksi, poduzeli smo istraživanje butirometrijskih metoda određivanja mliječne masti u slatkom vrhnju. Iznijeti podaci mogu poslužiti kao osnova za razmatranje.

Ključne riječi

slatko vrhnje; količina masti

Hrčak ID:

96788

URI

https://hrcak.srce.hr/96788

Datum izdavanja:

2.4.1975.

Posjeta: 840 *