Izvorni znanstveni članak
Mogućnost iskorištavanja mlijeka na brdsko-planinskom području Hercegovine
Natalija Dozet
; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac
N. Medan
Sažetak
Autori opisuju proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda na brdsko-planinskom području Hercegovine. Danas postoji na tom području samo jednu suvremena mljekara u Mostaru, dok se lokalno vrši prerada u različite kvalitetne mliječne proizvode, kao što su kajmak, vareni sir iz mješine, suhi sir, presukača, bijeli sir. Uz organizirani otkup mogla bi se još više razviti prerada u autohtone proizvode koji svojom kvalitetom mogu zadovoljiti suvremeno tržište.
Ključne riječi
mlijeko; proizvodnja; brdsko-planinsko područje Hercegovine
Hrčak ID:
97002
URI
Datum izdavanja:
4.3.1980.
Posjeta: 1.374 *