Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj vremena zaštitnog premazivanja na tok zrenja tamiškog sira

Mihajlo Ostojić ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 577 Kb

str. 107-110

preuzimanja: 398

citiraj


Sažetak

Autor ispituje utjecaj vremena zaštitnog premazivanja plastičnim premazima na tok zrenja tamiškog sira, te promjene sadržaja masti, kiselosti i dušičnih tvari u toku zrenja. Povoljno je ako se sir ostavi na predzrenju 2-3 dana posle proizvodnje, te onda zaštićuje plastičnim premazima. Ostavljanje sira na predzrenju preko pet dana pokazuje nedostatke, jer tada primijenjeni plastični premazi nisu više uspješna zaštita od pojave plijesni na kori.

Ključne riječi

tamiški sir; zaštitno premazivanje; zrenje

Hrčak ID:

97025

URI

https://hrcak.srce.hr/97025

Datum izdavanja:

2.4.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 863 *