Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu retentata u prahu

Mansour Zaher ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Marijana Carić


Puni tekst: hrvatski pdf 990 Kb

str. 59-65

preuzimanja: 568

citiraj


Sažetak

Cilj rada bio je utvrditi utjecaj sušenja raspršivanjem na kvalitetu UF retenata u prahu. Razlike su utvrđene za sadržaj 5-HMF u toku 8 mjeseci skladištenja pri temperaturama od 4 °C i 37 °C. Nisu utvrđene značajne promjene za ukupne proteine i proteinske frakcije.

Ključne riječi

retentat u prahu; kvaliteta; sušenje raspršivanje

Hrčak ID:

101197

URI

https://hrcak.srce.hr/101197

Datum izdavanja:

1.3.1988.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.493 *