Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Promatranje fizikalno-kemijskih promjena mliječnih deserata-pudinga tijekom skladištenja

Ljerka Marija Lalić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Katarina Benković
Branka Magdalenić


Puni tekst: hrvatski pdf 718 Kb

str. 145-152

preuzimanja: 545

citiraj


Sažetak

U ovom radu su uz pomoć Brookfield-ovog rotacionog viskozimetra istražena reološka svojstva mliječnih deserata - pudinga. Izračunate su vrijednosti viskoziteta mliječnih deserata i prikazane logaritamske ovisnosti vrijednosti viskoziteta o brzinama smicanja. Ova je analiza omogućila promatranje kvalitativnih promjena u sistemima za vrijeme skladištenja u hladnjaku kod temperature 8 °C. Metoda određivanja pokazala se vrlo jednostavnom, prikladnom i tehnološki dobro primjenjivom za kontrolu kvalitete proizvoda za vrijeme skladištenja.

Ključne riječi

mliječni deserti; puding; skladištenje

Hrčak ID:

108766

URI

https://hrcak.srce.hr/108766

Datum izdavanja:

2.5.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.520 *