Izvorni znanstveni članak
Promatranje fizikalno-kemijskih promjena mliječnih deserata-pudinga tijekom skladištenja
Ljerka Marija Lalić
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Katarina Benković
Branka Magdalenić
Sažetak
U ovom radu su uz pomoć Brookfield-ovog rotacionog viskozimetra istražena reološka svojstva mliječnih deserata - pudinga. Izračunate su vrijednosti viskoziteta mliječnih deserata i prikazane logaritamske ovisnosti vrijednosti viskoziteta o brzinama smicanja. Ova je analiza omogućila promatranje kvalitativnih promjena u sistemima za vrijeme skladištenja u hladnjaku kod temperature 8 °C. Metoda određivanja pokazala se vrlo jednostavnom, prikladnom i tehnološki dobro primjenjivom za kontrolu kvalitete proizvoda za vrijeme skladištenja.
Ključne riječi
mliječni deserti; puding; skladištenje
Hrčak ID:
108766
URI
Datum izdavanja:
2.5.1986.
Posjeta: 1.520 *