Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda

Simo Parijez ; UPI, Sarajevo


Puni tekst: hrvatski pdf 1.065 Kb

str. 78-84

preuzimanja: 1.007

citiraj


Sažetak

Sladoled je smrznuti mliječni proizvod nastao pasterizacijom odgovarajućih sastojaka kojem se u toku zamrzavanja i miješanja ubrizgava zrak da bi se postigla željena kvaliteta. Prema tome sladoled je mješavina raznih sirovina na bazi mlijeka, sredstava za zaslađivanje, sredstava za vezivanje i stvaranje emulzije, arome i drugih sastojaka značajnih za davanje sladoledu određenih osobina kvalitete i vrste.

Ključne riječi

sladoled; sirovina; kvaliteta

Hrčak ID:

109380

URI

https://hrcak.srce.hr/109380

Datum izdavanja:

2.4.1976.

Posjeta: 1.448 *