Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Promjene hranjive vrijednosti UHT steriliziranog mlijeka u toku skladištenja

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Ljiljana Tanasin
Aly I. Hassan


Puni tekst: hrvatski pdf 654 Kb

str. 218-221

preuzimanja: 555

citiraj


Sažetak

Proizvodnja UHT (ultra visoko temperaturno) ili kratkotrajno steriliziranog mlijeka spada u novija naučna i tehnološka dostignuća u mljekarstvu. Ovo mlijeko se proizvodi u nas od 1966. godine i njegova potrošnja veoma raste. Naša zemlja spada u vodeće proizvođače ovoga mlijeka u svijetu.

Ključne riječi

UHT sterilizirano mlijeko; skladištenje; hranjiva vrijednost

Hrčak ID:

111696

URI

https://hrcak.srce.hr/111696

Datum izdavanja:

1.10.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.334 *