Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine

Slavica Golc ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Puni tekst: hrvatski pdf 810 Kb

str. 84-90

preuzimanja: 384

citiraj


Sažetak

Gotovo 60% otkupljenog mlijeka na području Slovenije se prerađuje u proizvode kod kojih je, pored sadržaja masti, od posebnog značaja sadržaj bjelančevina koji utječe na obogaćenje i kvalitetu proizvoda. Zbog ove činjenice i zbog općeg značaja koje mliječne bjelančevine imaju u ljudskoj ishrani, sadržaju bjelančevina u mlijeku se pridaje sve veći značaj.

Ključne riječi

mlijeko; sastojci; bjelančevine

Hrčak ID:

115885

URI

https://hrcak.srce.hr/115885

Datum izdavanja:

1.3.1982.

Posjeta: 773 *