Kazalo
SADRŽAJ
Časopis Meso Časopis Meso
; meso@meso.hr
Sažetak
Iz HAH-a
Iz HPA-e
Prehrambeni aditivi
Aditivi i dodaci u proizvodnji trajnih kobasica
Dezinfekcija i dezinficijensi
Dezinfekcija vode
HPA-e
Uzgoj Crne slavonske svinje
Iz literature i prakse
Vrednovanje crnih slavonskih svinja kroz proizvodnju za tradicionalne mesne proizvode u otvorenom, poluotvorenom i ekološkom sustavu
Ribe našeg mora
Iglica
Događanja
8. kobasicijada u Donjem Miholjcu
Samoborska salamijada
9. “Nacionalni Sajam pršuta i trajnih suhomesnatih
proizvoda, Sinj, 2014.“
ZNANSTVENO STRUČNI DIO
Znanstveni rad
Utjecaj tjelesne mase pri klanju na neke mesne odlike romanovske janjadi u Hrvatskoj
Držaić, V., B. Mioč, I. Baričević
Znanstveni rad
Kemijska ocjena kakvoće mesa podrijetlom od svinja cijepljenih pokusnim dvovaljanim cjepivom protiv kolidijareje i polienterotoksemije
Cvrtila Fleck, Ž., A. M. Večkovec, D. Špoljarić, G. Mršić, S. Srečec, K. Špiranec,
D.Mihelić, B. Njari, L. Kozačinski, M. Popović
Pregledni rad
Teški metali u mesu divljači
Vukšić, N., M. Šperanda, A. Gross Bošković, M. Pavić, M. Đidara
Pregledni rad
Primjena zahtjeva halal norme hrn bas 1049:2010 u klaonici krupne stoke
Aldin Dugonjić,A., N. Uršulin-Trstenjak, S. Šušnić, D. Levanić
Stručni rad
Soljenje / salamurenje – neizbježan tehnološki postupak u preradi mesa
Krvavica, M., J. Đugum
Ključne riječi
Hrčak ID:
118054
URI
Datum izdavanja:
1.2.2014.
Posjeta: 1.122 *