Skoči na glavni sadržaj

Kazalo

SADRŽAJ

Časopis Meso Časopis Meso ; meso@meso.hr


Puni tekst: hrvatski pdf 86 Kb

str. 1-1

preuzimanja: 373

citiraj


Sažetak

Iz HAH-a

Iz HPA-e

Prehrambeni aditivi
Aditivi i dodaci u proizvodnji trajnih kobasica

Dezinfekcija i dezinficijensi
Dezinfekcija vode

HPA-e
Uzgoj Crne slavonske svinje

Iz literature i prakse
Vrednovanje crnih slavonskih svinja kroz proizvodnju za tradicionalne mesne proizvode u otvorenom, poluotvorenom i ekološkom sustavu

Ribe našeg mora
Iglica

Događanja
8. kobasicijada u Donjem Miholjcu
Samoborska salamijada
9. “Nacionalni Sajam pršuta i trajnih suhomesnatih
proizvoda, Sinj, 2014.“

ZNANSTVENO STRUČNI DIO
Znanstveni rad
Utjecaj tjelesne mase pri klanju na neke mesne odlike romanovske janjadi u Hrvatskoj
Držaić, V., B. Mioč, I. Baričević

Znanstveni rad
Kemijska ocjena kakvoće mesa podrijetlom od svinja cijepljenih pokusnim dvovaljanim cjepivom protiv kolidijareje i polienterotoksemije
Cvrtila Fleck, Ž., A. M. Večkovec, D. Špoljarić, G. Mršić, S. Srečec, K. Špiranec,
D.Mihelić, B. Njari, L. Kozačinski, M. Popović

Pregledni rad
Teški metali u mesu divljači
Vukšić, N., M. Šperanda, A. Gross Bošković, M. Pavić, M. Đidara

Pregledni rad
Primjena zahtjeva halal norme hrn bas 1049:2010 u klaonici krupne stoke
Aldin Dugonjić,A., N. Uršulin-Trstenjak, S. Šušnić, D. Levanić

Stručni rad
Soljenje / salamurenje – neizbježan tehnološki postupak u preradi mesa
Krvavica, M., J. Đugum

Ključne riječi

SADRŽAJ

Hrčak ID:

118054

URI

https://hrcak.srce.hr/118054

Datum izdavanja:

1.2.2014.

Posjeta: 856 *