Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira

Ivan Benko ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 555 Kb

verzije

str. 215-217

preuzimanja: 566

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 230 Kb

verzije

str. 215-217

preuzimanja: 411

citiraj


Sažetak

Koristi, odnosno mogućnosti da se poboljša proizvodnja sira s pomoću prethodne pasterizacije mlijeka, kod nas su još vrlo malo proučene, a još manje popularizirane. Zato je sasvim ispravno, ako to pitanje u svom stručnom listu napokon temeljitije obradimo i uočimo, kako lako možemo obazrivom pasterizacijom mlijeka nadoknaditi druge nedostatke, na pr. slabu kvalitetu mlijeka, nedovoljno znanje tehničkog osoblja i dr.

Ključne riječi

sir; pasterizacija mlijeka

Hrčak ID:

129002

URI

https://hrcak.srce.hr/129002

Datum izdavanja:

2.9.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 1.709 *