Poljoprivreda, Vol. 11 No. 1, 2005.
Stručni rad
KAKVOĆA MOŠTOVA I VINA RIZLING RAJNSKI KUTJEVAČKOG VINOGORJA
Snježana Jakobović
Mario Jakobović
Sažetak
Količine šećera i kiselina u moštu Rizling rajnski Kutjevačkog vinogorja praćene su u petogodišnjem razdoblju, od 1999.-2003. godine, na obiteljskom gospodarstvu Jakobović. Istraživanja ukazuju na variranje kakvoće moštova i vina zbog klimatskih uvjeta pojedine godine. Posebno se izdvajaju godine 2000. i 2003. godina, kada su količine šećera bile izrazito visoke, a sadržaj ukupnih kiselina znatno niži, što se kasnije odrazilo i na količine alkohola i kiselina u vinu, kao i na organoleptiku vina.
Ključne riječi
Rajnski rizling; klima; mošt; vino
Hrčak ID:
13023
URI
Datum izdavanja:
16.6.2005.
Posjeta: 4.117 *