Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Prošek - biser tradicije i proizvod za budućnost

Zvjezdana Marković


Puni tekst: hrvatski pdf 394 Kb

str. 138-142

preuzimanja: 2.942

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 394 Kb

str. 142-142

preuzimanja: 332

citiraj


Sažetak

Proizvodnja prošeka u Hrvatskoj je, osim u nekoliko vinogorja u Dalmaciji, gotovo napuštena. Potrebno je definirati uvjete proizvodnje i tehnologiju, te vinogradarima i vinarima u Hrvatskoj približiti prošek kao jedinstveno desertno vino. Skupina znanstvenika s Agronomskog fakulteta provela je istraživanje kako uz pravilan izbor sorte i unapređenjem tehnologije dobiti vrhunski prošek.

Ključne riječi

prošek; vinova loza; desertno vino; autohtoni proizvod

Hrčak ID:

163995

URI

https://hrcak.srce.hr/163995

Datum izdavanja:

19.12.2008.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 4.145 *