Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

NUTRITIVE VALUE OF PEAS IN PIG FATTENING

Tajana Černy ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Zdravko Černy ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Darko Grbeša ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Biserka Homen ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Antun Pintar ; "Dubravica" d.d. Dubravica, Republika Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 1.443 Kb

str. 211-216

preuzimanja: 449

citiraj


Sažetak

The aim of this experiment was to examine a possibility of a partial or complete substitution of soy protein with peas in pig diet in fattening from 20-1 00 kg. The results show that substitution of peas for soy protein at levels 1/3,2/3 and 3/3 is possible in wellbalanced diets without harmful effects on live weight, daily gain, feed: gain ratio and slaughtering parameters.

Ključne riječi

peas; pigs; daily gain; feed: gain ratio; slaughtering parameters

Hrčak ID:

164905

URI

https://hrcak.srce.hr/164905

Datum izdavanja:

23.10.1994.

Podaci na drugim jezicima: hrvatski

Posjeta: 1.119 *