Izvorni znanstveni članak
HRANIDBENA VRIJEDNOST GRAŠKA U TOVU SVINJA
Tajana Černy
; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Zdravko Černy
; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Darko Grbeša
; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Biserka Homen
; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Antun Pintar
; "Dubravica" d.d. Dubravica, Republika Hrvatska
Sažetak
U provedenom pokusu sa svinjama u tovu od 20-100 kg ispitivana je mogućnost djelomične i cjelovite zamjene bjelančevina soje graškom u krmnim smjesama za tov. Rezultati pokazuju da je zamjena bjelančevina soje graškom na razini od 1/3, 2/3 i 3/3. u dobro izbalansiranim obrocima moguća bez štetnih posljedica na tjelesne mase, priraste, konverziju hrane i klaoničke pokazatelje.
Ključne riječi
grašak; svinja; dnevni prirast; iskorištenje hrane; klaonički rezultati
Hrčak ID:
164905
URI
Datum izdavanja:
23.10.1994.
Posjeta: 1.119 *