Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

HRANIDBENA VRIJEDNOST GRAŠKA U TOVU SVINJA

Tajana Černy ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Zdravko Černy ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Darko Grbeša ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Biserka Homen ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska
Antun Pintar ; "Dubravica" d.d. Dubravica, Republika Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 1.443 Kb

str. 211-216

preuzimanja: 449

citiraj


Sažetak

U provedenom pokusu sa svinjama u tovu od 20-100 kg ispitivana je mogućnost djelomične i cjelovite zamjene bjelančevina soje graškom u krmnim smjesama za tov. Rezultati pokazuju da je zamjena bjelančevina soje graškom na razini od 1/3, 2/3 i 3/3. u dobro izbalansiranim obrocima moguća bez štetnih posljedica na tjelesne mase, priraste, konverziju hrane i klaoničke pokazatelje.

Ključne riječi

grašak; svinja; dnevni prirast; iskorištenje hrane; klaonički rezultati

Hrčak ID:

164905

URI

https://hrcak.srce.hr/164905

Datum izdavanja:

23.10.1994.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.119 *