Izvorni znanstveni članak
https://doi.org/10.15255/KUI.2017.035
Primjena zelenih, ekološki prihvatljivih materijala u pakiranju hrane
Jixia Li
; School of Art, Zhengzhou University of Science and Technology, Zhengzhou, Henan, P.R. China
Sažetak
S razvojem društva povećali su se zahtjevi za kvalitetnijim duhovnim i materijalnim životom. Međutim, neki problemi u vezi sa zaštitom okoliša pojavljuju se, na primjer, pri pakiranju namirnica. U posljednje vrijeme za ambalažu sve se više upotrebljavaju ekološki prihvatljivi materijali. Ova studija analizira karakteristike i postojeće probleme s razgradljivim ambalažnim materijalima, predlaže proizvodnju ambalaže od kompozita poli(mliječne kiseline) i nanokristalne celuloze, provjerava toplinska i mehanička svojstva i primjenjuje ga na dizajn ambalaže. Rezultati pokazuju da toplinska i mehanička svojstva materijala zadovoljavaju zahtjeve ambalaže za hranu. Rad daje referenciju za primjenu zelenih, ekološki prihvatljivih materijala u dizajnu ambalaže za hranu.
Ovo djelo je dano na korištenje pod licencom Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ključne riječi
zeleni, ekološki prihvatljivi materijali; kompozit poli(mliječne kiseline) i nanokristalne celuloze; dizajn ambalaže za hranu
Hrčak ID:
189463
URI
Datum izdavanja:
30.11.2017.
Posjeta: 1.998 *