Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

https://doi.org/10.15255/KUI.2017.035

Primjena zelenih, ekološki prihvatljivih materijala u pakiranju hrane

Jixia Li ; School of Art, Zhengzhou University of Science and Technology, Zhengzhou, Henan, P.R. China


Puni tekst: engleski pdf 273 Kb

str. 611-615

preuzimanja: 655

citiraj


Sažetak

S razvojem društva povećali su se zahtjevi za kvalitetnijim duhovnim i materijalnim životom. Međutim, neki problemi u vezi sa zaštitom okoliša pojavljuju se, na primjer, pri pakiranju namirnica. U posljednje vrijeme za ambalažu sve se više upotrebljavaju ekološki prihvatljivi materijali. Ova studija analizira karakteristike i postojeće probleme s razgradljivim ambalažnim materijalima, predlaže proizvodnju ambalaže od kompozita poli(mliječne kiseline) i nanokristalne celuloze, provjerava toplinska i mehanička svojstva i primjenjuje ga na dizajn ambalaže. Rezultati pokazuju da toplinska i mehanička svojstva materijala zadovoljavaju zahtjeve ambalaže za hranu. Rad daje referenciju za primjenu zelenih, ekološki prihvatljivih materijala u dizajnu ambalaže za hranu.


Ovo djelo je dano na korištenje pod licencom Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.

Ključne riječi

zeleni, ekološki prihvatljivi materijali; kompozit poli(mliječne kiseline) i nanokristalne celuloze; dizajn ambalaže za hranu

Hrčak ID:

189463

URI

https://hrcak.srce.hr/189463

Datum izdavanja:

30.11.2017.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.998 *