Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Sušenje lista paprene metvice (Mentha piperita) u elementarnom (tankom) sloju

Stjepan Pliestić
Nadica Dobričević


Puni tekst: hrvatski pdf 388 Kb

str. 149-159

preuzimanja: 4.052

citiraj


Sažetak

List paprene metvice (Mentha piperita) bio je sušen u elemen-tarnom (tankom) sloju u sušnici na temperaturama zraka raspona od 35 do 60 °C. Porast temperature radnog medija (zraka) značajno je smanjio vrijeme sušenja lista. Podaci o sušenju lista paprene metvice analizirani su i u pogledu difuzije u periodima sušenja.

Ključne riječi

list paprene metvice; sušenje; modeliranje

Hrčak ID:

1923

URI

https://hrcak.srce.hr/1923

Datum izdavanja:

1.3.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 4.962 *