Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Alan Fleck ; Veterinarska ambulanta "Goldi", Preradovićeva 26, Zagreb
Mirza Hadžiosmanović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Željka Cvrtila ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Heinzelova 55


Puni tekst: hrvatski pdf 353 Kb

str. 229-233

preuzimanja: 1.054

citiraj


Sažetak

The paper presents the results of sensor, microbiological and chemical analyses of carp meat from intensive production. The investigation included 10 carps of 2092 g average weight. All sampled fishwereevaluatedasfreshby organoleptic examination. Results of microbiological analysis of carp meat showed that 20% of samples complied with the provisions of the Book of rules on microbiological standards for food (Official Gazette of Croatia Nos. 125/03, 40/01, 20/01). Analysed carp samples contained on an average 17.17% of proteins, 10.56% of fat, 69.93% of water and 1.25% of ashes.

Ključne riječi

Hrčak ID:

21288

URI

https://hrcak.srce.hr/21288

Podaci na drugim jezicima: hrvatski

Posjeta: 1.661 *