Skoči na glavni sadržaj

Vijest

Nagrade i priznanja Hrvatskog etnološkog društva u 2018. godini

Uredništvo Uredništvo


Puni tekst: hrvatski pdf 696 Kb

str. 239-245

preuzimanja: 181

citiraj


Sažetak

Nagrade i priznanja hrvatskog etnološkog društva u 2018. godini:
- Godišnja nagrada "Milovan Gavazzi" u kategoriji znanstveni i nastavni rad dodijeljena je dr. sc. Tihani Rubić za knjigu Nezaposleni u gradu: antropologija rada i neformalne ekonomije (Zagreb: Hrvatsko etnološko društvo, 2017.)
- Godišnja nagrada "Milovan Gavazzi" u kategoriji znanstveni i nastavni rad dodijeljena je dr. sc. Jeleni Ivanišević za knjigu Od kuharice do književnosti: ogledi o kulinarskoj prozi (Zagreb: Institut za etnologiju i folkloristiku, 2017.)
- Godišnja nagrada "Milovan Gavazzi" u kategoriji znanstveni i nastavni rad dodijeljena je dr. sc. Tanji Kocković Zaborski i dr. sc. Tihani Rubić za projekt "Pazi što jedeš Laboratorij"
- Godišnja nagrada "Milovan Gavazzi" u kategoriji studentski rad dodijeljena je Maji Drobac, Martini Petrović, Lei Šprajc i Klari Zečević Bogojević za rezultate postignute u okviru projekta "Pazi što jedeš Laboratorij"
- Godišnja nagrada "Milovan Gavazzi" u kategoriji popularizacija struke dodijeljena je Marini Pretković i Tei Škrinjarić iz udruge AngArt za međunarodni istraživački projekt "Wayang beber project"
- Posebno priznanje dodijeljeno je Institutu za etnologiju i folkloristiku povodom 70. obljetnice za iznimna postignuća u znanstvenom i stručnom radu te za doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke
- Posebno priznanje dodijeljeno je Posudionici i radionici narodnih nošnji, sada u okviru Kulturnog centra Travno, povodom 70. obljetnice za iznimna postignuća u stručnom radu te za doprinos u čuvanju i predstavljanju hrvatske etnološke baštine u domovini i inozemstvu
- Posebno priznanje dodijeljeno je Odsjeku za etnologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti povodom 130. obljetnice za iznimna postignuća u znanstvenom i stručnom radu te za doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke

Ključne riječi

Hrčak ID:

230767

URI

https://hrcak.srce.hr/230767

Datum izdavanja:

21.12.2019.

Posjeta: 509 *