Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Revizija subjekata u proizvodnji hrane

Pavel Bystrický ; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia
Igor Mráz ; Department of Food Technology and Processing, LIKO Bratislava a.s., Bratislava, Slovakia
D. Máté ; Department of Food Hygiene and Technology, University of Veterinary Medicine, Košice, Slovakia


Puni tekst: engleski pdf 354 Kb

str. 162-168

preuzimanja: 580

citiraj


Sažetak

Najozbiljniji izazov u radu kontrolnih nadležnih tijela bit će sustav revizije. To se posebice odnosi na pripremu potrebnih obrazaca i obuke revizora s ciljem uvođenja objektivnosti i transparentnosti.
Posebno značenje imaju evidnecije kako bi se udovoljilo zahhtjevima proizvodnje sigurne hrane, ne samo u vrijeme revizije, nego i kada kontrolna nadzorna tijela nisu prisutna.
Komunikacija je temelj uspjeha. Sve zainteresirane strane svoje prosudbe će donositi u skladu s ciljevima obuhvaćenima Zakonom o hrani (kao i zakonima o dobrobiti životinja, kada je to potrebno).

Ključne riječi

Hrčak ID:

21312

URI

https://hrcak.srce.hr/21312

Datum izdavanja:

15.6.2007.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.579 *