Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tablice kemijskog sastava i hranjive vrijednosti krmiva za hranidbu preživača proizvedene u uvjetima R. Makedonije

Goce Cilev
Zlatan Sinovec
Bone Palaševski
Srećko Gjorgjievski
Nataša Gjorgovska
Vesna Levkov


Puni tekst: hrvatski pdf 116 Kb

str. 267-272

preuzimanja: 2.506

citiraj


Sažetak

Prikazani su prosječan kemijski sastav, koeficijenti probavljivosti i energetska vrijednost 17 krmiva na statistički dovoljnom broju uzoraka (395 uzoraka) krmiva koja su proizvedena i najčešće se koriste u hranidbi preživača u Makedoniji. Osnovni kemijski sastav krmiva (suha tvar, pepeo, sirove bjelančevine, sirova mast, sirova vlaknina i nedušične ekstraktivne tvari) analitički su određeni u Zavodu za hranidbu domaćih životinja Instituta za stočarstvo u Skoplju, R. Makedonija. Koeficijenti probavljivosti hranljivih tvari krmiva za preživače uzeti su iz literature, a energetska vrijednost krmiva dobivena je računskim putem.

Ključne riječi

krmiva; kemijski sastav; energetska vrijednost; hranidba preživača

Hrčak ID:

2194

URI

https://hrcak.srce.hr/2194

Datum izdavanja:

5.11.2005.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 4.069 *