Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

SUDJELOVANJE PRVOŠKOLACA U PROJEKTU ODRŽIVA MOBILNOST

Natalija Krstič Rant ; Osnovna škola Škofja Loka - Mesto


Puni tekst: hrvatski pdf 589 Kb

str. 6-15

preuzimanja: 149

citiraj


Sažetak

Osnovna svrha projekta je osvijestiti učenike i njihove roditelje o važnosti hodanja, vožnje biciklom i korištenja javnog prijevoza u svakodnevnom životu. Sam projekt potiče promjenu putničkih navika i posljedično smanjenje motoriziranog prometa u okolici škola te je fokusiran na svakodnevno kretanje djece, što doprinosi zdravom načinu života i brizi o zdravom okolišu. Cilj koji smo sebi postavili u projektu održive mobilnosti je povećanje dolazaka u školu na održiv način za barem 7% u odnosu na početno stanje.
S obzirom na to da se i u našoj školi naglašava važnost sigurnog i odgovornog postupanja u prometu, prošle smo se školske godine odlučili uključiti u projekt Održiva mobilnost. U prvom smo razredu iz predmeta Upoznavanje okoliša u sklopu nastavnog programa odabrali ciljeve i aktivnosti u okviru kojih smo obrađivali sadržaje o temama koje se odnose na promet i sigurnost prometa.
Svrha nastavnih sati, aktivnosti i djelatnosti koje su predstavljale dio projekta bila je da učenici razmisle i obrazuju se o održivoj mobilnosti te, naravno, implementiraju stečeno znanje i uvažavaju ga nakon izvedene aktivnosti Idemo pješice s kokoškom Rozi.

Ključne riječi

putne navike, idemo pješice, briga o zdravlju, briga o okolišu

Hrčak ID:

259351

URI

https://hrcak.srce.hr/259351

Datum izdavanja:

1.11.2021.

Posjeta: 410 *