Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Inovativna rješenja za smanjenje gubitaka i rasipanja hrane u opskrbnom lancu voća i povrća

Kristina Petljak ; Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet Zagreb, Katedra za trgovinu i međunarodno poslovanje, Trg J. F. Kennedyja 6, 10 000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 305 Kb

str. 137-145

preuzimanja: 609

citiraj


Sažetak

Cilj rada je dati pregled strategija Europske komisije, prvenstveno strategije „Od polja do stola“, kao jedne od ključnih mjera u okviru europskog zelenog plana. Uzimajući u obzir sigurnost hrane i sigurnost opskrbe hranom kao prioritete Europske unije, u radu se predstavlja jedan od ciljeva navedene strategije, a to je smanjenje gubitka i rasipanja hrane, s posebnim naglaskom na opskrbni lanac voća i povrća, analizu mogućnosti smanjenja gubitaka i rasipanja hrane i unapređenja opskrbnog lanca voća i povrća. Rezultati istraživanja bit će od pomoći prvenstveno poljoprivrednim proizvođačima, s ciljem smanjenja gubitaka i boljeg upravljanja gubicima u opskrbnom lancu voća i povrća.

Ključne riječi

gubitak hrane, rasipanje hrane, strategija „Od polja do stola“, inovativna rješenja, opskrbni lanac voća i povrća

Hrčak ID:

269949

URI

https://hrcak.srce.hr/269949

Datum izdavanja:

25.12.2021.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.436 *