Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Edukacija o prehrambenim potrebama predškolske djece i primjeni HACCP sustava u privatnim predškolskim ustanovama na području grada Pule

Olga Dabović Rac ; Zavod za javno zdravstvo Istarske županije
Sunčica Matanić - Stojanović ; Zavod za javno zdravstvo Istarske županije
Aleksandar Stojanović ; Zavod za javno zdravstvo Istarske županije


Puni tekst: hrvatski PDF 194 Kb

str. 4-4

preuzimanja: 97

citiraj


Sažetak

Djeca koja borave u predškolskim ustanovama 8-10 sati trebaju dobiti 75% ukupnih dnevnih energetskih i prehrambenih potreba i to u četiri obroka: zajutrak (25%), doručak (10%), ručak (30%) i užina (10%). Na području grada Pule djeluju 22 objekta predškolskog odgoja u privatnom vlasništvu. U pedagoškoj godini 2013/2014. ukupno je bilo upisano 1.053 djece raspoređenih u 50 odgojnih skupina (27 vrtićkih, 21 jasličkih skupina te 2 skupine djece u poludnevnom boravku). Ovim Programom su obuhvaćeni voditelji (vlasnici) privatnih predškolskih ustanova kao i njihovi djelatnici, odgojitelji, stručni suradnici i drugi zaposlenici. Aktivnosti u Programu uključivale su predavanja i radionice o pravilnoj prehrani predškolske djece te o važnosti provedbe HACCP načela s ciljem postizanja kontinuirano optimalnih higijensko sanitarnih uvjeta.

Ključne riječi

predškolska djeca,privatni vrtići,prehrana,HACCP sustav

Hrčak ID:

298325

URI

https://hrcak.srce.hr/298325

Datum izdavanja:

7.10.2014.

Posjeta: 353 *