Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 07.10.2014.
  • Objavljen na Hrčku: 23.10.2023.

Sadržaj

Puni tekst

Uvodnik (str. 1-1)

Sandra Mihel
Izlaganje sa skupa


Biološki aktivne tvari – zanemareni indikator kvalitete i zdravstvene ispravnosti (str. 2-2)

Jasminka Papić, Franka Ježina
Stručni rad


Dodaci prehrani – Što je „novo“ u području zdravstvenih tvrdnji? (str. 3-3)

Lea Pollak, Franka Ježina
Izvorni znanstveni članak


Edukacija o prehrambenim potrebama predškolske djece i primjeni HACCP sustava u privatnim predškolskim ustanovama na području grada Pule (str. 4-4)

Olga Dabović Rac, Sunčica Matanić - Stojanović, Aleksandar Stojanović
Izvorni znanstveni članak


Manje soli za zdraviji život (str. 5-5)

Marija Škes, Maja Vajagić, Ana Puljak
Izvorni znanstveni članak


Mikotoksini i kontaminirana hrana (str. 6-6)

Danijela Rupić
Kratko priopćenje


Mikrobiološka ispravnost domaćih sireva s dubrovačkih tržnica (str. 7-7)

Ivana Ljevaković-Musladin, Mato Lakić, Ankica Džono Boban
Stručni rad


Mikroorganizmi u hrani (str. 8-8)

Diana Brlek Gorski
Kratko priopćenje


Praćenje količine soli u prehrambenim proizvodima (str. 9-9)

Jasna Bošnir, Jasenka Šabarić, Sonja Serdar, Dario Lasić, Robert Tomić
Stručni rad


Prikaz suradnje Grada Pule i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u postupku uvođenja HACCP sustava u pulske osnovne škole (str. 11-11)

Sunčica Matanić - Stojanović, Aleksandar Stojanović, Olga Dabović Rac
Stručni rad


Sigurnost i kvaliteta hrane, zalog zdravlja (str. 12-12)

Marijan Katalenić
Stručni rad


Smanjenje unosa soli hranom u Crnoj Gori (str. 13-13)

Ena Grbović, Mensud Grbović
Izvorni znanstveni članak


Tablica hranjivih vrijednosti – osobna karta proizvoda (str. 14-14)

Sanja Katalenić Iljkić, Adrijana Ćosić
Stručni rad


Poster 1. - Endogeni disruptori – utjecaj na ljudsko zdravlje i kontroverze (str. 15-15)

Natko Gereš, Maja Lang Morović
Stručni rad


Poster 2. - Hrana s visokim glikemijskim indeksom - hormonalni koncept ovisničkog modela prehrane (str. 16-16)

Saida Rezaković, Fadila Kulenović, Mima Georgieva, Mirjana Pavlić, Lidija Počanić
Stručni rad


Poster 3. - Nutritivna alergija - uzroci i klinička slika (str. 17-17)

Saida Rezaković, Marta Navratil, Lidija Počanić
Stručni rad


Poster 4. - Omega 3 masne kiseline i razvoj djeteta - osvrt na jelovnike pojedinih predškolskih ustanova Grada Zagreba (str. 18-18)

Maja Lang Morović, Lejla Osmančević Katkić, Maja Miloš
Stručni rad


Poster 5. - Omega-3 masne kiseline u starijoj životnoj dobi (str. 19-19)

Lejla Osmančević Katkić, Maja Lang Morović, Maja Miloš
Stručni rad


Poster 6. - Službena kontrola glutena u bezglutenskoj hrani (str. 20-20)

Sanja Klarić, Izabel Crnković Milić
Stručni rad


Poster 7. - Važnost pravilnog unosa tekućine za zdravlje (str. 21-21)

Marija Škes
Stručni rad


Posjeta: 7.678 *