Skoči na glavni sadržaj

Izlaganje sa skupa

SUSTAVI UPRAVLJANJA KVALITETOM U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Bela Njari ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Željka Cvrtila Fleck ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Branimir Mioković ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Vesna Dobranić ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,


Puni tekst: hrvatski pdf 171 Kb

str. 435-439

preuzimanja: 5.398

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 93 Kb

str. 465-467

preuzimanja: 41.751

citiraj


Sažetak

U radu su opisani sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenoj
industriji. Sustavi se primjenjuju u ocjeni izvrsnosti
svih subjekata u poslovanju hranom s osnovnim
ciljem zaštite potrošaca i stjecanja njihovog povjerenja u
proizvodnju i distribuciju sigurne hrane. Samim subjektima
usvajanje sustava upravljanja hranom daje potrebnu
sigurnost i konkurentnost prilikom poslovanja. Globalizaciju
tržišta prate i sustavi upravljanja kvalitetom, pa se
standardizirani primjenjuju u svjetskim razmjerima.

Ključne riječi

sustavi upravljanja kvalitetom; sigurnost hrane

Hrčak ID:

45997

URI

https://hrcak.srce.hr/45997

Datum izdavanja:

1.11.2008.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 48.974 *