Izlaganje sa skupa
SUSTAVI UPRAVLJANJA KVALITETOM U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
Ivana Filipović
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Bela Njari
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Lidija Kozačinski
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Željka Cvrtila Fleck
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Branimir Mioković
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Nevijo Zdolec
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Vesna Dobranić
; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Sažetak
U radu su opisani sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenoj
industriji. Sustavi se primjenjuju u ocjeni izvrsnosti
svih subjekata u poslovanju hranom s osnovnim
ciljem zaštite potrošaca i stjecanja njihovog povjerenja u
proizvodnju i distribuciju sigurne hrane. Samim subjektima
usvajanje sustava upravljanja hranom daje potrebnu
sigurnost i konkurentnost prilikom poslovanja. Globalizaciju
tržišta prate i sustavi upravljanja kvalitetom, pa se
standardizirani primjenjuju u svjetskim razmjerima.
Ključne riječi
sustavi upravljanja kvalitetom; sigurnost hrane
Hrčak ID:
45997
URI
Datum izdavanja:
1.11.2008.
Posjeta: 48.974 *