Stručni rad
Uzorkovanje hrane i površina za mikrobiološku pretragu
Puni tekst: hrvatski pdf 202 Kb
str. 167-172
preuzimanja: 4.710
citiraj
APA 6th Edition
(2010). Uzorkovanje hrane i površina za mikrobiološku pretragu. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XII (3), 167-172. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/62080
MLA 8th Edition
"Uzorkovanje hrane i površina za mikrobiološku pretragu." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XII, br. 3, 2010, str. 167-172. https://hrcak.srce.hr/62080. Citirano 27.11.2024.
Chicago 17th Edition
"Uzorkovanje hrane i površina za mikrobiološku pretragu." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XII, br. 3 (2010): 167-172. https://hrcak.srce.hr/62080
Harvard
(2010). 'Uzorkovanje hrane i površina za mikrobiološku pretragu', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XII(3), str. 167-172. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/62080 (Datum pristupa: 27.11.2024.)
Vancouver
Uzorkovanje hrane i površina za mikrobiološku pretragu. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2010 [pristupljeno 27.11.2024.];XII(3):167-172. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/62080
IEEE
"Uzorkovanje hrane i površina za mikrobiološku pretragu", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XII, br. 3, str. 167-172, 2010. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/62080. [Citirano: 27.11.2024.]
Sažetak
Rezultati mikrobioloških ispitivanja ovise o načinu uzimanja, pripreme, pohranjivanja, prijevoza, dopreme i ispitivanja uzoraka.
Učestalost uzorkovanje hrane i površina koje dolaze u dodir s hranom tijekom prerade i pripreme određena je u okviru samokon-
trole koju moraju uspostaviti subjekti u poslovanju s hranom Nadležno tijelo za provođenje službene kontrole mora provjeravati
da li je subjekt u poslovanju s hranom sastavio i primjenjuje li planove samokontrole i ispitivanja, te odgovarajuće mjere u slučaju
nezadovoljavajućih rezultata mikrobiološkog ispitivanja. Na taj način se pred proizvođače postavlja i odgovornost za zdravstvenu
ispravnost hrane koju stavljaju na tržište.
Ključne riječi
uzorkovanje; mikrobiološka ispitivanja; subjekt u poslovanju s hranom; službene kontrole
Hrčak ID:
62080
URI
https://hrcak.srce.hr/62080
Datum izdavanja:
1.5.2010.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 5.869
*