Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Poredbene prednosti primjene iosana duo u proizvodnji mlijeka

Marija Soltar ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Davorin Šobar


Puni tekst: hrvatski pdf 530 Kb

str. 55-59

preuzimanja: 672

citiraj


Sažetak

Higijenska proizvodnja mlijeka je problem koji se ne može rješavati pojedinačnim, jednostranim mjerama. Borba za besprijekornu kvalitetu, mlijeka počinje na samom mjestu proizvodnje, to jest u staji, i povlači za sobom niz mjera i postupaka, npr.: pravilan smještaj i hranjenje životinja, brigu za zdravlje krava, pravilnu i savjesnu njegu vimena, stručnost u obavljanju ručne ili mašinske mužnje, pravilno održavanje mljekarske opreme, i pravilno rukovanje mlijekom od mužnje do predaje u mljekaru.

Ključne riječi

mlijeko; proizvodnja mlijeka; iosan duo

Hrčak ID:

66226

URI

https://hrcak.srce.hr/66226

Datum izdavanja:

2.3.1972.

Posjeta: 1.261 *