Skip to the main content

Original scientific paper

Promjene sastava ovčjeg mlijeka tokom laktacijskog perioda

Dragica Miočinović ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd
Mihajlo Ostojić
Julijana Vasić


Full text: croatian pdf 567 Kb

page 23-27

downloads: 549

cite


Abstract

Ovčarstvo je značajna grana stočarske proizvodnje i njegov razvoj je višestruko koristan. Veliki kompleksi zemljišta u brdsko-planinskim regijama naše zemlje najbolje se mogu koristiti preko sitne stoke - ovce. To nam jasno nameće potrebu bržeg razvoja ovčarstva. Do sada je kod nas u većini bio prisutan ekstenzivan način gajenja ovaca, što se odrazilo i na vrlo nisku proizvodnju mlijeka. Povećanje broja ovaca, izgradnja suvremenih ovčarskih farmi u kojima bi bio primijenjen najsuvremeniji način gajenja ovaca, a također i izmjena pasminskog sastava omogućili bi povećanje proizvodnje i poboljšanje kvalitete ovčjeg mlijeka.

Keywords

ovčje mlijeko; sastav; laktacijski period

Hrčak ID:

109881

URI

https://hrcak.srce.hr/109881

Publication date:

2.1.1981.

Article data in other languages: english

Visits: 1.029 *