Review article
Proizvodnja aromatskih sastojaka hrane: mikrobna i enzimska metodologija
María Asunción Longo
; Department of Chemical Engineering, University of Vigo, Campus Universitario As Lagoas – Marcosende, E-36310 Vigo, Spain
María Angeles Sanromán
orcid.org/0000-0002-8148-2130
; Department of Chemical Engineering, University of Vigo, Campus Universitario As Lagoas – Marcosende, E-36310 Vigo, Spain
Abstract
Posljednjih su godina sve veći zahtjevi za prirodnim proizvodima prehrambene industrije ohrabrili nevjerojatne pokušaje razvoja biotehnoloških procesa u proizvodnji aromatskih spojeva. Ovaj revijalni prikaz donosi nova dostignuća iz tog područja, osobito ističući mogućnosti primjene biljnih stanica i mikrobnih kultura te enzimske tehnologije u proizvodnji velikog broja aromatskih sastojaka hrane. Razmatra se i poboljšanje ekonomske isplativosti proizvodnje uzgojem mikroorganizama na čvrstoj podlozi.
Keywords
Hrčak ID:
109915
URI
Publication date:
15.9.2006.
Visits: 19.527 *