Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Proizvodnja aromatskih sastojaka hrane: mikrobna i enzimska metodologija

María Asunción Longo ; Department of Chemical Engineering, University of Vigo, Campus Universitario As Lagoas – Marcosende, E-36310 Vigo, Spain
María Angeles Sanromán orcid id orcid.org/0000-0002-8148-2130 ; Department of Chemical Engineering, University of Vigo, Campus Universitario As Lagoas – Marcosende, E-36310 Vigo, Spain


Puni tekst: hrvatski pdf 17 Kb

str. 335-353

preuzimanja: 292

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 264 Kb

str. 335-353

preuzimanja: 18.274

citiraj


Sažetak

Posljednjih su godina sve veći zahtjevi za prirodnim proizvodima prehrambene industrije ohrabrili nevjerojatne pokušaje razvoja biotehnoloških procesa u proizvodnji aromatskih spojeva. Ovaj revijalni prikaz donosi nova dostignuća iz tog područja, osobito ističući mogućnosti primjene biljnih stanica i mikrobnih kultura te enzimske tehnologije u proizvodnji velikog broja aromatskih sastojaka hrane. Razmatra se i poboljšanje ekonomske isplativosti proizvodnje uzgojem mikroorganizama na čvrstoj podlozi.

Ključne riječi

Hrčak ID:

109915

URI

https://hrcak.srce.hr/109915

Datum izdavanja:

15.9.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 19.527 *