Skip to the main content

Original scientific paper

Promjene hranjive vrijednosti UHT steriliziranog mlijeka u toku skladištenja

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Ljiljana Tanasin
Aly I. Hassan


Full text: croatian pdf 654 Kb

page 218-221

downloads: 554

cite


Abstract

Proizvodnja UHT (ultra visoko temperaturno) ili kratkotrajno steriliziranog mlijeka spada u novija naučna i tehnološka dostignuća u mljekarstvu. Ovo mlijeko se proizvodi u nas od 1966. godine i njegova potrošnja veoma raste. Naša zemlja spada u vodeće proizvođače ovoga mlijeka u svijetu.

Keywords

UHT sterilizirano mlijeko; skladištenje; hranjiva vrijednost

Hrčak ID:

111696

URI

https://hrcak.srce.hr/111696

Publication date:

1.10.1978.

Article data in other languages: english

Visits: 1.317 *