Skip to the main content

Professional paper

Domaći način spravljanja sirila

Milisav Ristivojević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Full text: croatian pdf 326 Kb

page 16-17

downloads: 8.835

cite

Full text: serbian pdf 136 Kb

page 16-17

downloads: 497

cite


Abstract

Sitni proizvođači obično za podsirivanje mlijeka upotrebljavaju sirilo, koje sami spremaju, bilo što fabrike nisu u stanju da dadu dovoljne količine sirila, bilo što su sami prerađivači ovakav način rada prihvatili zbog jeftinije proizvodnje. Pored ostalih uzroka, sirilo slabe kvalitete je ozbiljan uzrok slabe kvalitete sireva na našem tržištu, a naročito se to može reći za bijeli sir.

Keywords

sirilo; spravljanje sirila

Hrčak ID:

124722

URI

https://hrcak.srce.hr/124722

Publication date:

4.1.1956.

Article data in other languages: serbian

Visits: 10.331 *