Skip to the main content

Professional paper

RAZVOJ STUDIJA GASTRONOMIJE U SVIJETU I HRVATSKOJ

Marina Marović ; Aspira, Visoka škola za menadžment i dizajn,Split, Hrvatska


Full text: croatian pdf 74 Kb

page 103-110

downloads: 2.044

cite


Abstract

Iako se gastronomija smatra jednom od novijih disciplina vezanih za hranu, turizam, ugostiteljstvo i menadžment, njezini počeci sežu daleko u povijest. Ipak, možemo reći da je posljednjih desetljeća gastronomija doživjela najveći uzlet. S obzirom da gastronomija nije samo uživanje u hrani već i vještina, znanost o prehrani, ali i prava umjetnost, u ovom radu istražili smo kakva je to vrsta zanimanja, tko se njome bavi, da li je to znanost, umjetnost ili obrt, što jedan profesionalni gastronom mora znati te koje su to škole i fakulteti za gastronome u svijetu i Hrvatskoj.

Keywords

gastronomija; ugostiteljstvo; menadžment; umjetnost; fakulteti

Hrčak ID:

169300

URI

https://hrcak.srce.hr/169300

Publication date:

25.11.2016.

Article data in other languages: english

Visits: 3.619 *