Skip to the main content

Conference paper

SUSTAVI UPRAVLJANJA KVALITETOM U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

Ivana Filipović ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Bela Njari ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Lidija Kozačinski ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Željka Cvrtila Fleck ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Branimir Mioković ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Nevijo Zdolec ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,
Vesna Dobranić ; Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Veterinarski fakultet Sveucilišta u Zagrebu,


Full text: croatian pdf 171 Kb

page 435-439

downloads: 5.429

cite

Full text: english pdf 93 Kb

page 465-467

downloads: 41.792

cite


Abstract

U radu su opisani sustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenoj
industriji. Sustavi se primjenjuju u ocjeni izvrsnosti
svih subjekata u poslovanju hranom s osnovnim
ciljem zaštite potrošaca i stjecanja njihovog povjerenja u
proizvodnju i distribuciju sigurne hrane. Samim subjektima
usvajanje sustava upravljanja hranom daje potrebnu
sigurnost i konkurentnost prilikom poslovanja. Globalizaciju
tržišta prate i sustavi upravljanja kvalitetom, pa se
standardizirani primjenjuju u svjetskim razmjerima.

Keywords

sustavi upravljanja kvalitetom; sigurnost hrane

Hrčak ID:

45997

URI

https://hrcak.srce.hr/45997

Publication date:

1.11.2008.

Article data in other languages: english

Visits: 49.067 *