Skip to the main content

Professional paper

Kvaliteta tvrdih sireva u odnosu na bakteriološku kvalitetu mlijeka krava hranjenih silažom

Franc Forstnerič ; Mlekarski šolski center, Kranj


Full text: croatian pdf 633 Kb

page 130-136

downloads: 812

cite


Abstract

Utjecaj krmljenja muzara silažom na kvalitetu mlijeka i n a njegovu sposobnost za preradu u sir, bio je predmet mnogih proučavanja i još uvijek nije riješen. Poznat je štetan utjecaj silazne krme posebno kada se mlijeko prerađuje u tvrde vrste sireva. Gledišta o tome, zašto su tvrdi sirevi, posebno ementalski sir, tako jako skloni kasnom nadimanju kada se proizvode iz "silaznog" mlijeka, su podijeljena.

Keywords

mlijeko; sir; mikrobiološka kvaliteta; hranidba; silaža

Hrčak ID:

71680

URI

https://hrcak.srce.hr/71680

Publication date:

1.6.1969.

Visits: 1.428 *