Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kvaliteta tvrdih sireva u odnosu na bakteriološku kvalitetu mlijeka krava hranjenih silažom

Franc Forstnerič ; Mlekarski šolski center, Kranj


Puni tekst: hrvatski pdf 633 Kb

str. 130-136

preuzimanja: 809

citiraj


Sažetak

Utjecaj krmljenja muzara silažom na kvalitetu mlijeka i n a njegovu sposobnost za preradu u sir, bio je predmet mnogih proučavanja i još uvijek nije riješen. Poznat je štetan utjecaj silazne krme posebno kada se mlijeko prerađuje u tvrde vrste sireva. Gledišta o tome, zašto su tvrdi sirevi, posebno ementalski sir, tako jako skloni kasnom nadimanju kada se proizvode iz "silaznog" mlijeka, su podijeljena.

Ključne riječi

mlijeko; sir; mikrobiološka kvaliteta; hranidba; silaža

Hrčak ID:

71680

URI

https://hrcak.srce.hr/71680

Datum izdavanja:

1.6.1969.

Posjeta: 1.415 *