Skip to the main content

Original scientific paper

Utjecaj bakteriološke kakvoće mlijeka na trajnost pasteriziranog mlijeka

Ljerka Kršev ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik
Irena Pirjavec
Anica Borović


Full text: croatian pdf 1.162 Kb

page 183-190

downloads: 656

cite


Abstract

Tijekom ljetnog razdoblja kontrolirana je mikrobiološka kakvoća 10 skupnih uzoraka sirovog mlijeka. Nakon pasterizacije (80 °C/60") istih uzoraka određena je mikrobiološka kakvoća i održivost pri temperaturi okoline i pri +8 °C. Pasterizirano se mlijeko može čuvati do 5 dana.

Keywords

bakteriološka kakvoća sirovog mlijeka; bakteriološka kakvoća pasteriziranog mlijeka

Hrčak ID:

95472

URI

https://hrcak.srce.hr/95472

Publication date:

9.9.1992.

Article data in other languages: english

Visits: 1.530 *