Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj bakteriološke kakvoće mlijeka na trajnost pasteriziranog mlijeka

Ljerka Kršev ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik
Irena Pirjavec
Anica Borović


Puni tekst: hrvatski pdf 1.162 Kb

str. 183-190

preuzimanja: 656

citiraj


Sažetak

Tijekom ljetnog razdoblja kontrolirana je mikrobiološka kakvoća 10 skupnih uzoraka sirovog mlijeka. Nakon pasterizacije (80 °C/60") istih uzoraka određena je mikrobiološka kakvoća i održivost pri temperaturi okoline i pri +8 °C. Pasterizirano se mlijeko može čuvati do 5 dana.

Ključne riječi

bakteriološka kakvoća sirovog mlijeka; bakteriološka kakvoća pasteriziranog mlijeka

Hrčak ID:

95472

URI

https://hrcak.srce.hr/95472

Datum izdavanja:

9.9.1992.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.530 *